NavBar

Navigation by WebRing.

duminică, octombrie 07, 2012

Ce ne fac plangaciosii .....


Lamentarile altor oameni ne pot afecta creierul !!!



Neuronii ne sunt afectati de toate vaicarelile celor din jurul nostru, de negativism si de pesimism, sustine autorul Trevor Blake.
Acesta, in cartea sa intitulata "Three Simple Steps: A Map to Success in Business and Life"(Trei pasi simpli: o harta a succesului in afaceri si in viata) expune un studiu stiintific interesant. A ne expune la negativism mai mult de 30 de minute, in viata reala sau prin intermediul televizorului, ne afecteaza inteligenta, potrivit 7sur7.be . Ascultarea vaicarerilor distruge neuronii Acest rezultat nedorit se datoreaza distrugerii progresive a neuronilor din hipocamp (parte a creierului implicata in stocarea amintirilor): "Aceasta parte a creierului ne ajuta si la rezolvarea problemelor", explica Trevor Blake. "A fi expusi fara incetare la negativism poate perturba serios aceasta zona", sustine el. Trevor Blake ne sfatuieste sa fim atenti la oamenii care au obiceiul de a se vaicari frecvent, deoarece nu problemele expuse afecteaza creierul, ci modul de a fi al acestor persoane.  "Exista o mare diferenta intre a fi atent la ceva care nu merge bine si a asculta lamentarile cuiva. In mod frecvent, oamenii care obisnuiesc sa se planga nu vor solutii. Ei vor doar sa va atraga in aceasta stare de nemultumire. Trebuie sa fiti constienti ca faceti un deserviciu creierului in momentul in care ascultati oameni care incep sa va spuna: Este ingrozitor, nu-i asa?".

Tactici de protectie Potrivit autorului, chiar si a asculta in mod pasiv plangerile unor astfel de oameni dauneaza creierului. Pentru a evita astfel de situatii, Trevor Blake ofera si solutii. In primul rand, daca este posibil ar trebui sa-i tinem la distanta pe oamenii vesnic nemultumiti. In masura in care, prin natura relatiilor sociale sau de familie, nu reusim acest lucru, ar trebui sa cerem negativistilor sa inceteze cu vaicarelile si sa gaseasca solutii concrete pentru problemele pe care le expun. In ultima instanta, trebuie sa facem apel la "tehnici mentale de protectie". Autorul detaliaza: "Cand sunteti luati cu asalt de plangerile si de nemultumirile unei persoane, detasati-va de conversatie si retrageti-va imaginar in locul dvs. preferat. Sau incercati sa vizualizati cu intensitate un glob invizibil de sticla care va protejeaza". 


sursa: de pe net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept sugestii, intrebari, completari.