NavBar

Navigation by WebRing.

duminică, august 02, 2009

OGLINZILE IN MAGIE

Oglinzile, intre superstitie si magie




Putini sunt cei care rezista tentatiei de a se privi intr-o oglinda. Fie ca e vorba de vitrina unui magazin, de oglinda retrovizoare sau chiar de oglinzile aflate in fiecare lift. Statisticile spun chiar ca nu trece o zi fara ca o femeie sa nu se uite de aproape 20 de ori intr-o oglinda.

Cât priveste superstitiile legate de oglinzi, acestea au existat aproape in toate culturile lumii. Zulusii, de exemplu, au considerat dintotdeauna ca oglinda este lacasul unei fiinte demonice care fura sufletul oricarui om ce se reflecta in luciul unei oglinzi. Undeva la polul opus au fost popoarele din insula britanica, popoare ce considerau ca strâmbatul intr-o oglinda alunga spiritele rele si demonii. Europenii, in general, asociaza spargerea unei oglinzi cu 7 ani de ghinion. Au fost cazuri ale unor persoane care au crezut atât de tare in aceasta superstitie, incât, la un moment dat s-au imbolnavit grav si unele chiar au murit.



Daca cel care sparge oglinda reuseste sa adune toate cioburile si sa le arunce intr-o apa curgatoare, ghinionul va fi luat de ape si persoana va ramâne curata.

Tot in Europa se spune ca la moartea unei persoane, toate oglinzile din casa defunctului trebuie acoperite, altfel sufletul decedatului se va retrage in oglinda respectiva si va continua sa salasluiasca in casa sa, motiv pentru care nu va reusi sa-si gaseasca drumul de dupa moarte si deci linistea vesnica. Pe de alta parte, daca cineva se uita in oglinda aflata in casa unui mort atâta vreme cât acesta nu a fost scos din casa, acela va fi urmatorul care va muri.

Germanii spun ca fetele, daca indeplinesc un anumit ritual, isi pot vedea in oglinda ursitul iar cei acre fac spiritism pot chema spiritele celor morti prin oglinda, acestea functionând ca niste porti deschise intre lumea noastra si lumea mortilor.



Altarul



Practica oricarui ritual porneste de la altar. Altarul este, practic, punctul de legatura dintre practicant si fortele spirituale care il ajuta pe acesta. Poate ca unii sceptici se vor intreba de ce este atât de important altarul? De ce nu se poate practica ritualul in orice loc si se recomanda existenta unui altar? Cel putin in conditiile in care spiritele exista peste tot. Raspunsul este simplu. Altarul este necesar pentru propria voastra protectie. Nu sunteti suficient de puternici pentru a va apara singuri. Iar uneori spiritele chemate pot sa nu mai asculte de voi si uneori chiar sa se intoarca impotriva voastra. De aceea, trebuie sa controlati permanent poarta de acces dintre lumea noastra si lumea spiritelor. Pentru ritualul oglinzilor, aveti nevoie de o bucata din lemn de alun, cu dimensiunile de 55, 27 si 3 (sau 5) cm.



Dimensiunile sunt foarte importante ca si lemnul folosit. Nu poate fi orice fel de lemn, intrucât alunul are anumite calitati esoterice, permitând un acces mai usor si mai rapid la nivelul spiritual de care avem nevoie. Este ca orice usa din viata de zi cu zi. Unele sunt facute din placaj, altele din tot felul de materiale, iar altele, blindate, pe care nu le pot deschide decât cei care au cheia. Aceste usi blindate sunt altarele din lemn de alun.
n centrul altarului se pune o oglinda de forma rotunda, cu diametrul de 7 cm.
n partea superioara a oglinzii se pune si se fixeaza o cruciulita mica de argint (in nici un caz de aur, pentru ca aurul are cu totul alt efect).
n stânga se deseneaza cu negru simbolul alfa, iar in dreapta simbolul omega. Pe spatele bucatii de lemn scrieti, tot cu o culoare neagra: “Dumnezeu ma ocroteste, binecuvântat fie in veci numele Lui.”



Ritualul magic al oglinzilor - Dincolo de magie



In majoritatea cazurilor, cuvântul “magie” il asimilam cu imaginea vrajitoarelor, in special a tigancilor care se folosesc de spirite malefice pentru a face rau dar si bine, in anumite cazuri. Vrajitoare care merg in miez de noapte la vaduri si bat apa sau care arunca blesteme nimicitoare asupra celor pe care nu-i agreeaza. Unii spun ca tigancile vrajitoare au venit cândva dintr-un univers paralel printr-un punct de tangenta aflat undeva, in zona Polului nord. n lumea lor, stapâneau perfect arta telekineziei, telepatiei, kiromantiei. Dar, cu cât forta de care dispuneau era mai mare, cu atât isi doreau mai multa. Din cauza asta au cazut sub influenta unor spirite malefice. A urmat o rebeliune pentru preluarea puterii dar, in urma infrângerii suferite, vrajitorii ar fi fost expulzati pe Pamânt unde, in baza legilor existentiale, si-au mai pierdut o parte din puteri.



Din pacate pentru multi, ambele imagini sunt eronate. Pentru ca magia a existat dintotdeauna, de la inceputurile Universurilor, nu de la un anumit moment si a fost data de Creatorii Universurilor pentru a proteja propriile creatii. Dar, cum tradarea lui Lucifer nu este singulara, o serie de magi au trecut de partea fortelor Intunericului, dând nastere la doua curente de magie: alba si neagra.

Si totusi, trebuie sa ne temem de magie?



Raspunsul este unic si raspicat: DA. Pentru ca prin magie sunt trezite si supuse spirite a caror forta covârsitoare depaseste orice inchipuire a noastra. De aceea e bine sa incercam sa nu trezim aceste spirite sau daca le trezim, trebuie sa stapânim perfect mijloacele prin care sa le controlam. Orice gresala, cât de mica ne poate fi fatala. Nu uitati ca voi, prin cheile cu ajutorul carora deschidem portile lumilor superioare, obligam anumite entitati sa vina si sa-si foloseasca puterile pentru a ne ajuta pe noi. Ori, in conditiile in care o entitate vine, ea este intrerupta de la ce are de facut in lumea ei. Drumul ei este oprit o perioada de timp si chiar schimbat.



Va dati seama ce se va intâmpla daca acea entitate, la intoarcerea in propria-i lume va constata ca din cauza lipsei sale au avut loc o serie de probleme? Sau daca, in cel mai nefericit caz, ar constata ca din cauza lipsei sale lumea din care vine a fost distrusa? Va dati seama ca razbunarea ei va fi asupra voastra? De aceea recomandarea este de a nu va juca cu fortele spirituale si de a le chema doar atunci când nu puteti rezolva o problema in mod normal, cu ajutorul prietenilor sau al rudelor.



Ritual pentru a obtine o suma mare de bani



Sa nu va asteptati ca in urma practicarii vreunui ritual sa inceapa asa, o ploaie cu bani din senin sau sa gasiti pe strada o geanta cu bani. Pentru cei care gândesc asa sfatul e sa nu se apuce de ritual. Practicarea unui ritual iti arata doar drumul pe care trebuie sa-l parcurgi si la capatul caruia gasesti banii.

Luati un ou pe care il spargeti in doua. Continutul se arunca. Pe cele doua jumatati de coaja se deseneaza câte o cruce. Bucatile se pun exact deasupra simbolurilor alfa si omega. Apoi, pe oglinda Altarului se pun mai multe bancnote de marimi diferite si cu valori cât mai mari.



Deasupra banilor se pune un mic vas cu nisip in care infigeti o lumânare rosie. Priviti intens flacara lumânarii timp de 4 - 5 minute.
nchideti ochii si vizualizati fiecare bancnota in parte, exact in ordinea in care sunt puse pe altar, incepând cu cea de jos si terminând cu bancnota de deasupra. Dupa ce ati vizualizat toate bancnotele – care pot fi doua, trei sau mai multe – puneti degetul aratator pe bancnote si spuneti: “ Fie ca lumina sa-mi arate drumul pe care trebuie sa merg pentru a face rost de bani pentru... “ si spuneti pentru ce aveti nevoie de bani. E recomandabil sa va orientati asupra unei singure necesitati, respectiv asupra problemei celei mai spinoase. O insiruire de solicitari financiare nu face decât sa duca la o intârziere a concretizarii rapide a efectului ritualic.



Ritual pentru a atrage dragostea unei persoane



Se spune ca pe fiecare bob de grâu poate fi vazut chipul Mântuitorului si ca fiecare pomana pe care o faci si care contine grâu, ajuta persoanei pentru care s-a dat. Insasi formula ritualica de bogdaproste, adica "Dumnezeu sa-l ierte” arata o parte din misterul mortii si al vietii, mister care la stramosii nostri a fost un mod de viata, ei insisi inchinându-se temutului Zamolxis, zeul Mortii si al tarâmurilor de dedesubt.

Nu exista, practic, initiat in anumite mistere care sa nu foloseasca, in ritualurile sale, grâul, ca o ofranda adusa pentru puntea de legatura dintre cele doua lumi pe care este lasat sa o foloseasca.

Pentru ca efectul sa fie foarte puternic, grâul trebuie tinut timp de 21 de zile intr-un sac de cânepa tinut pe altar. In fiecare zi grâul trebuie vânturat dar doar de persoana care il va folosi. Dupa 21 de zile este cultivat intr-un colt de gradina (intr-un ghiveci mai mare sau o oala mai mare), sub forma unei cruci cu toate laturile egale (nu conteaza grosimea acestora). In primele 7 zile, inainte de a rasari si imediat dupa, trebuie sa mergeti la ghiveci si in loc de apa sa-i puneti grâului aghiazma, in timp ce spuneti: " Din seva pamântului / Din lumina soarelui / Cu puteri ingeresti / Iesi spic si cresti / Inalt, inspicat / Sa ai rod bogat / Cum Dumnezeu ti-a dat.” Apoi spuneti: "Asa cum spicele au nevoie de apa, asa X sa aiba nevoie de dragostea mea. "

Când spicele s-au copt, luati-le si dati-le prin râsnita de cafea pe care, in prealabil ati curatat-o foarte bine. Amestecul astfel obtinut treceti-l printr-o sita si faceti din el aluat. Nu folositi nimic in afara de apa calda, un vârf de sare, galbenusul crud al unui ou si putina drojdie.

Framântati bine aluatul si apoi lasati-l o ora, doua, acoperit, "sa creasca”. Mai framântati-l o data si impartiti-l in 3 parti egale. Din prima bucata faceti un cerc pe care-l veti taia pe margine cu cutitul, sub forma unui soare stilizat. Din a doua bucata faceti un triunghi, iar din cea de a treia bucata faceti 3 sfere din aluat. Coaceti bucatile de aluat si puneti-le pe altar aranjate ca in figura 1, având grija ca nici una din cele 3 turte sa nu atinga oglinda. Este foarte importanta ordinea. Triunghiul echilateral este simbolul mistic si crestin al lui Dumnezeu. Soarele este cel care da viata si moarte tuturor plantelor si fiintelor de pe pamânt, iar sferele sunt dublu simbol, reprezentând puctul de pornire al fortelor creatoare universale si capatul acestora, de unde se ajunge iarasi in punctul de pornire.



Lasati turtele pe Altar pâna a doua zi, apoi mâncati-le pe durata intregii zile. La fiecare turta mâncata spuneti: " Forte ceresti creatoare, asa cum ati creat Universul asta si ati trimis dragostea pe Pamânt, asa sa saditi iubirea in X pentru mine. Ajutati-l pe X sa ma iubeasca. Ajutati-l pe X sa ma doreasca si sa nu poata trai fara mine. "



de pe net...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept sugestii, intrebari, completari.